nieuws

Spanten in fabriek

bouwbreed Premium

Aannemersbedrijf H.L. van den Boom uit Giesbeek takelt vurenhouten dakspanten in de kap van de steenfabriek De Bunswaard aan de Waal in Beuningen. Van den Boom voert de reconstructie van de kap uit in opdracht van Boei (Nationale maatschappij tot behoud, ontwikkeling en exploitatie van industrieel erfgoed). De steenfabriek uit 1917 is sinds de jaren […]

Aannemersbedrijf H.L. van den Boom uit Giesbeek takelt vurenhouten dakspanten in de kap van de steenfabriek De Bunswaard aan de Waal in Beuningen. Van den Boom voert de reconstructie van de kap uit in opdracht van Boei (Nationale maatschappij tot behoud, ontwikkeling en exploitatie van industrieel erfgoed). De steenfabriek uit 1917 is sinds de jaren zestig niet meer in gebruik. De kapconstructie is in 2002 gesloopt en op tekening gezet. De Bunswaard wordt deels gerenoveerd en krijgt een woonbestemming. De gewelven van de ringoven vormen de onderbouw van acht woningen. Het renovatieplan is gemaakt door Ontwerpburo Roza uit Wageningen. Foto: APA/ Sjef Prins

Reageer op dit artikel