nieuws

Schommeling hardhout

bouwbreed Premium

Hardhout is afgelopen week dik 2 procent duurder geworden. Aanvankelijk toonde de Amerikaanse markt een opwaartse beweging, maar zij leverde tenslotte toch weer een paar dollars per kuub in. Wekenlang valt al te beluisteren dat hardhout schaars wordt. Toch blijken de voorraden aanzienlijk. De handelaren zijn onrustig vanwege de kooplustige Chinezen en Japanners die hier […]

Hardhout is afgelopen week dik 2 procent duurder geworden. Aanvankelijk toonde de Amerikaanse markt een opwaartse beweging, maar zij leverde tenslotte toch weer een paar dollars per kuub in. Wekenlang valt al te beluisteren dat hardhout schaars wordt. Toch blijken de voorraden aanzienlijk. De handelaren zijn onrustig vanwege de kooplustige Chinezen en Japanners die hier en daar opduiken. De prijs van vuren is stabiel.

De waarde van kunststoffen zijn onderweg naar het laagste punt van 2010. Afgelopen week viel de prijsdaling mee. Alleen PP werd een tientje per ton goedkoper. De slechte vooruitzichten van de wereldeconomie zetten de vraag stevig onder druk.

Ook de prijsdalingen bij de niet-ijzermetalen blijven hangen. Koper werd zelfs 2 procent duurder. Schoksgewijs gaat de trend echter omlaag. Lood en zink werden respectievelijk 3 en 1 procent goedkoper. De schrootprijzen dalen.

Beton- en balkstaal laten geen beweging zien. Door de stijgende prijzen van cokes worden de marges geringer. Ruw staal werd 25 dollar per ton duurder. De prijzen bevinden zich 100 dollar onder het niveau van augustus. Zand en grind verroeren zich niet. Actueel wordt de vraag welke zandwinningen zullen sluiten.

(NBI)

Reageer op dit artikel