nieuws

Scherpere controle op naleving arboregels

bouwbreed

Bedrijven die zich niet aan de regels over arbeidsomstandigheden houden, krijgen te maken met zwaardere sancties. Ook wordt de controle op de naleving van de regels verscherpt. De maatregelen maken deel uit van een grondige herziening van het stelsel van wettelijke arbo-certificaten. Die moet volgens staatssecretaris De Krom (sociale zaken) leiden tot een betere bescherming […]

Bedrijven die zich niet aan de regels over arbeidsomstandigheden houden, krijgen te maken met zwaardere sancties. Ook wordt de controle op de naleving van de regels verscherpt.

De maatregelen maken deel uit van een grondige herziening van het stelsel van wettelijke arbo-certificaten. Die moet volgens staatssecretaris De Krom (sociale zaken) leiden tot een betere bescherming van de gezondheid en veiligheid van werknemers. De bouw krijgt hierbij speciale aandacht. De eerste fase van de herziening, die in januari ingaat, geldt onder meer voor het werken met asbest, liften en machines. “Deze eerste stap maakt de Nederlandse werkvloer veiliger”, aldus De Krom.

Reageer op dit artikel