nieuws

Rijkswaterstaat ontkent zwakte Zeeuwse dijken

bouwbreed Premium

De Zeeuwse dijken zijn veilig, zegt Rijkswaterstaat. De PVV uitte maandag haar zorgen over de dijken in de provincie. Die zouden mogelijk op instorten staan omdat ze op drijfzand zijn gebouwd. Tweede Kamerlid Richard de Mos wil van staatssecretaris Atsma (infrastructuur) weten wat hij aan het veronderstelde probleem gaat doen. Volgens De Mos kunnen de […]

De Zeeuwse dijken zijn veilig, zegt Rijkswaterstaat. De PVV uitte maandag haar zorgen over de dijken in de provincie. Die zouden mogelijk op instorten staan omdat ze op drijfzand zijn gebouwd. Tweede Kamerlid Richard de Mos wil van staatssecretaris Atsma (infrastructuur) weten wat hij aan het veronderstelde probleem gaat doen. Volgens De Mos kunnen de dijken na meer dan een dag hoog water “ontploffen als vulkanen”. De constructie van de dijken zou ook de oorzaak zijn geweest voor de Watersnood in 1953. Het Kamerlid werd hierop gewezen door een ingenieur die vroeger bij Rijkswaterstaat werkte.

Reageer op dit artikel