nieuws

Raad van State oordeelt in 2012 over gasopslag

bouwbreed Premium

De Raad van State doet begin volgend jaar uitspraak over het plan voor de ondergrondse gasopslag in het gebied Bergermeer. Dat schrijft minister Verhagen (economische zaken) in een brief aan de Tweede Kamer. De Raad schorste begin augustus het plan voorlopig. De gasopslag in Bergermeer moet een van de grootste locaties op dit gebied in […]

De Raad van State doet begin volgend jaar uitspraak over het plan voor de ondergrondse gasopslag in het gebied Bergermeer. Dat schrijft minister Verhagen (economische zaken) in een brief aan de Tweede Kamer.

De Raad schorste begin augustus het plan voorlopig. De gasopslag in Bergermeer moet een van de grootste locaties op dit gebied in West-Europa worden. Het is onderdeel van de Nederlandse ambitie een “gasrotonde” voor Noord- en West-Europa te worden.

Reageer op dit artikel