nieuws

Provincies verzetten zich tegen fusieplan Donner

bouwbreed Premium

De commissarissen van de Koningin van Flevoland, Utrecht en Noord-Holland zijn voorlopig niet van plan mee te werken aan de plannen voor een Randstadprovincie van minister Donner (binnenlandse zaken). Volgens Leen Verbeek, commissaris van de Koningin in Flevoland, bestaat de notitie waarin de plannen uiteen worden gezet voor de Tweede Kamer, uit “knip- en plakwerk” […]

De commissarissen van de Koningin van Flevoland, Utrecht en Noord-Holland zijn voorlopig niet van plan mee te werken aan de plannen voor een Randstadprovincie van minister Donner (binnenlandse zaken). Volgens Leen Verbeek, commissaris van de Koningin in Flevoland, bestaat de notitie waarin de plannen uiteen worden gezet voor de Tweede Kamer, uit “knip- en plakwerk” uit oude stukken.

Verbeek wil dat er eerst beter onderzoek wordt verricht. Ook Lelystad, die zich in eerste instantie positief opstelde tegenover een fusie, lijkt terug te krabbelen.

“We constateren dat het kabinet vooralsnog de voordelen van bestuurlijke opschaling onvoldoende heeft aangetoond, maar stellen ons actief op”, stelt het college van Burgemeester en Wethouders. De gemeente staat wel positief tegenover een samenwerking met de Metropoolregio Amsterdam.

Reageer op dit artikel