nieuws

Oplossing voor probleem financiering bij erfpacht

bouwbreed

Er zijn universele criteria opgesteld voor de financierbaarheid van woningen op particuliere erfpacht. Volgens de Nederlandse Vereniging van Banken zijn alle partijen het eens over de oplossingsrichting. De inzet is dat particuliere erfpachters worden beschermd tegen onaanvaardbare risico’s in erfpachtvoorwaarden. Banken zijn terughoudend om hypotheken te verstrekken aan eigenaren met een woning op particuliere erfpacht. […]

Er zijn universele criteria opgesteld voor de financierbaarheid van woningen op particuliere erfpacht. Volgens de Nederlandse Vereniging van Banken zijn alle partijen het eens over de oplossingsrichting.

De inzet is dat particuliere erfpachters worden beschermd tegen onaanvaardbare risico’s in erfpachtvoorwaarden. Banken zijn terughoudend om hypotheken te verstrekken aan eigenaren met een woning op particuliere erfpacht. Volgens de sector komt dat door onduidelijkheid over de voorwaarden en de toekomstige hoogte van de erfpacht.

In Nederland staan tienduizenden woningen op grond van kerken, universiteiten, Staatsbosbeheer, boeren en andere particulieren. De nieuwe criteria gaan in vanaf november en hebben betrekking op bestaande contracten.

Reageer op dit artikel