nieuws

Ontgronding vlak over de grens van start

bouwbreed

Het ontgronden van de zand- en grindlocatie Breels, vlak over de grens bij Anholt in Duitsland, is begonnen. Dat meldt Netterden Zand en Grind uit Gendringen. Vier jaar geleden verkreeg de Heeren-Herkener Kiesbaggerei de aangevraagde ontgrondingsvergunning. Momenteel worden de toegangsweg en het bedrijfsterrein aangelegd en wordt de eerste fase van het terrein afgeroofd. Daarna volgt […]

Het ontgronden van de zand- en grindlocatie Breels, vlak over de grens bij Anholt in Duitsland, is begonnen. Dat meldt Netterden Zand en Grind uit Gendringen. Vier jaar geleden verkreeg de Heeren-Herkener Kiesbaggerei de aangevraagde ontgrondingsvergunning. Momenteel worden de toegangsweg en het bedrijfsterrein aangelegd en wordt de eerste fase van het terrein afgeroofd. Daarna volgt de bouw van een ultramoderne verwerkingsinstallatie. De ontgronding bij Anholt levert de komende 10 tot 15 jaar zo’n 6 miljoen kubieke meter zand en grind op. Zo ontstaat een meer van zo’n 36 hectare op het 45 hectare grote pachtgebied, dat naderhand als natuurgebied wordt ingericht. Kieswerk Breels is voor Netterden Zand en Grind het zevende wingebied.

Reageer op dit artikel