nieuws

Online inspecteren op gevaarlijke stoffen

bouwbreed Premium

De Arbeidsinspectie lanceert deze week een digitaal hulpmiddel voor bedrijven waar gewerkt wordt met gevaarlijke stoffen. Een zelfinspectie is een handreiking van de Arbeidsinspectie naar dit soort bedrijven en benadrukt hiermee de primaire verantwoordelijkheid van die bedrijven voor het zo veilig en gezond mogelijk werken van hun werknemers. De zelf-inspectie is terug te vinden op […]

De Arbeidsinspectie lanceert deze week een digitaal hulpmiddel voor bedrijven waar gewerkt wordt met gevaarlijke stoffen. Een zelfinspectie is een handreiking van de Arbeidsinspectie naar dit soort bedrijven en benadrukt hiermee de primaire verantwoordelijkheid van die bedrijven voor het zo veilig en gezond mogelijk werken van hun werknemers. De zelf-inspectie is terug te vinden op www.zelfinspectie.nl. Het doorlopen van de stappen inventariseren, beoordelen, maatregelen en borging komt overeen met de stappen die een inspecteur van de Arbeidsinspectie neemt. Deze laatste laat wel weten dat een zelfinspectie niet haar eigen inspecties vervangt.

Reageer op dit artikel