nieuws

Nieuwe opleidingenergiebesparing

bouwbreed Premium

Een nieuw cursusinstituut gaat opleidingen verzorgen op het gebied van onder meer energiebesparing en beperking van CO2uitstoot. Het scholingsaanbod richt zich op de sectoren bouw, installatie en onderhoud. Er zijn zowel cursussen voor vaklieden als voor hbo-ers en academici. De naam van de organisatie is Academynl. “Voor de branches waarop wij ons richten, bestonden onvoldoende […]

Een nieuw cursusinstituut gaat opleidingen verzorgen op het gebied van onder meer energiebesparing en beperking van CO2uitstoot. Het scholingsaanbod richt zich op de sectoren bouw, installatie en onderhoud. Er zijn zowel cursussen voor vaklieden als voor hbo-ers en academici.

De naam van de organisatie is Academynl. “Voor de branches waarop wij ons richten, bestonden onvoldoende opleidingen op deze gebieden”, zegt Chris Zijdeveld, voorzitter van de Stichting Academy NL.

“In die behoefte willen wij voorzien. Of we uiteindelijk ook een volledige opleiding op bijvoorbeeld het niveau van middelbaar beroepsonderwijs zullen opzetten, weten we nog niet. Vooralsnog is dat in nog een te grote stap.”

Het cursusinstituut gaat van start met drie samenwerkingspartners, te weten bureau DWA (installatie- en energieadvies), het Kenniscentrum voor Projectadvisering en Educatie en het Postmaster Instituut voor Architectuur en Stedenbouw (PMIA) van de Technische Universiteiten Delft en Eindhoven.

Reageer op dit artikel