nieuws

Nachtwerk aan Muziekpaleis Utrecht

bouwbreed Premium

Niet iedere binnenstadbewoner van Utrecht is er blij mee, maar er is geen ontkomen aan: nachtelijke werkzaamheden aan het nieuwe Muziekpaleis in Utrecht. De Belgische staalconstructeur CSM heeft deze week ruim vijftig ton staal aangevoerd op de bouwplaats. Het betrof drie grote transporten, die midden in de nacht plaats hadden. De reden: de veiligheid van […]

Niet iedere binnenstadbewoner van Utrecht is er blij mee, maar er is geen ontkomen aan: nachtelijke werkzaamheden aan het nieuwe Muziekpaleis in Utrecht. De Belgische staalconstructeur CSM heeft deze week ruim vijftig ton staal aangevoerd op de bouwplaats. Het betrof drie grote transporten, die midden in de nacht plaats hadden. De reden: de veiligheid van de omgeving rondom de bouwput garanderen, aldus een woordvoerder van de projectorganisatie Stationsgebied. Bovendien hinderen dergelijke transporten op enorme trailers het verkeer te veel. CSM bouwt de stukken staal komende weken aan elkaar. Wanneer de montage gereed is, vermoedelijk medio november, wordt het geheel aan de achterkant van het Muziekpaleis op zijn plaats gehesen. Hiervoor worden meerdere kranen tegelijk ingezet, aldus bouwer Heijmans. Dit werk vindt ook gedeeltelijk ’s nachts plaats. Het hoogte punt van het Muziekpaleis (45 meter) is onlangs bereikt. Het is de bedoeling dat het theater in het najaar van 2013 klaar is.

Reageer op dit artikel