nieuws

Mercedes-Benz start serieproductie geheel opnieuw ontwikkelde Actros

bouwbreed

Mercedes-Benz start serieproductie geheel opnieuw ontwikkelde Actros

De Mercedes-Benz fabriek in Wörth is begonnen met de serieproductie van de nieuwe Mercedes-Benz Actros. Dr. Dieter Zetsche, voorzitter van de raad van bestuur van Daimler AG, reed afgelopen vrijdag persoonlijk het eerste exemplaar van de band in ’s werelds grootste assemblagefabriek. De nieuwe Actros is het resultaat van tien jaar noeste arbeid en meer dan 20 miljoen testkilometers. De Actros is geheel opnieuw ontwikkeld en voldoet nu al aan de komende strenge Euro 6 uitlaatgasnorm.

Het brandstofverbruik is in vergelijking met de huidige Actros in Euro 5 uitvoering met 6 tot 7 procent en in Euro 6 uitvoering met 3 tot 4 procent gedaald.

“Wij willen met Daimler Trucks aanzienlijk sneller groeien dan de markt en al over twee jaar meer dan 500.000 trucks verkopen”, zo verklaarde Dr. Dieter Zetsche, voorzitter van de raad van bestuur van Daimler AG en directeur van Mercedes-Benz Cars. “De nieuwe Mercedes-Benz Actros is de benchmark onder zijn concurrenten en onze belangrijkste truck van dit decennium.”.

Op dezelfde assemblagelijn

Het bijzondere aan de fabriek in Wörth is dat alle drie modelreeksen – Actros, Axor en Atego – op dezelfde assemblagelijn worden gefabriceerd. Daar komt nu de nieuwe Actros bij, die in de bestaande serieproductie wordt geïntegreerd en met de andere huidige modelreeksen op dezelfde montagebanden wordt geassembleerd.

In totaal is meer dan 2 miljard euro geïnvesteerd in de ontwikkeling van de nieuwe truck en de aanpassing van de fabriek en de installaties. Er is een geautomatiseerd magazijn voor kleine onderdelen gebouwd, die de basis vormt voor een nieuw logistiek centrum. Hetzelfde geldt voor een nieuw ontwikkelings- en testcentrum en een testcircuit voor nieuwe truckgeneraties.

 

Grootste assemblagefabriek

In de Mercedes-Benz fabriek in Wörth (Duitsland) zijn circa 12.000 medewerkers werkzaam. De eerste Mercedes-Benz Actros rolde al in 1996 van de band en is vandaag de dag één van de meest verkochte modelreeksen naast de Mercedes-Benz Atego en de Mercedes-Benz Axor. Tot nu toe hebben meer dan 700.000 Actros trucks de fabriek verlaten en het model is goed voor tweederde van de jaarlijkse productie.

Meer info: www.mercedes-benz.nl.

Reageer op dit artikel