nieuws

Lichtbesparingsactie trekt 26 gemeenten

bouwbreed

-Zesentwintig gemeenten wagen de Energiesprong door middel van het stimuleringsprogramma ‘Lokaal alle lichten op groen’. Energieneutraal renoveren door eigenaar-bewoners is het doel.

Lokaal alle lichten op groen deed een oproep die gemeenten uitnodigt om actief partijen bij elkaar te brengen waaronder 20 eigenaar-bewoners. Het is bedoeld om eigenaren te ondersteunen met het energieneutraal renoveren van hun woning. In sommige gemeenten waren het de actieve bewoners zelf die hun gemeentes aanspoorden tot actie en aanzetten om een plan van aanpak in te dienen. Lokaal alle lichten op groen is een stimuleringsprogramma van Energiesprong dat tot doel heeft om de lokale condities voor energieneutraal renoveren te verbeteren. Dat is hard nodig, vindt uitvoerder SEV, want wie nu energieambitieus wil renoveren, moet veel zelf uitzoeken. Vijf plannen van aanpak worden extra ondersteund met maximaal een kwart miljoen euro om het proces zo optimaal mogelijk te laten verlopen. De informatie en ervaring die uit deze projecten komt, zal voor alle plannenmakers toegankelijk zijn en ook openbaar worden. Zodoende zal Lokaal alle lichten op groen het voor steeds meer mensen mogelijk maken om op een structurele manier aan de slag te gaan met het renoveren van hun huis naar energieneutraal.

Reageer op dit artikel