nieuws

Kristal van Calypso komt op kleur

bouwbreed Premium

Kristal van Calypso komt op kleur

De entree van Rotterdam nabij het Centraal Station verschiet momenteel van kleur, want de gevelafwerking van gebouw Calypso is in volle gang.

Aannemer Boele & van Eesteren voorziet het omvangrijke appartementengebouw van glaspuien met diverse tinten rood.

Architect William Alsop bedacht voor de locatie aan de Westersingel/Kruisplein een wooncomplex met een kristalachtige uitstraling: sommige glasdelen hellen voorover, andere achterover en de verschillende formaten ramen en gevelplaten zijn willekeurig door elkaar geplaatst.

De productie van de complete gevelpanelen neemt Sorba Projects voor zijn rekening. Nadat ze in de fabriek in Winterswijk zijn gefabriceerd, gaan ze per vrachtwagen naar Rotterdam. Daar worden ze bij aankomst op de bouwplaats direct de bouw in gehesen, want plek voor opslag ontbreekt op de krappe bouwplaats in hartje stad.

Ontwikkelaar De Wilgen Vastgoed moedigt potentiële kopers van de 407 appartementen aan met een terugkoopgarantie en een kans op 100.000 euro korting. Ook de beroemde Pauluskerk, die voor het gebouw moest wijken, keert in De Calypso terug.

Reageer op dit artikel