nieuws

Korte renovatie met prefab badkamer

bouwbreed

In één werkdag een geprefabriceerde badkamer renoveren. Faay Prefabproducts verwacht dat dit serieproduct zal aanslaan omdat woningcorporaties en hotels nu met veel overlast kampen als een reeks badkamers wordt vernieuwd.

Die overlast zal met de prefab badkamers van Faay Prefabproducts minimaal zijn. Geen stof omdat het casco met de gehele afwerking ‘droog’ wordt geassembleerd. De wand- en plafondelementen worden in de fabriek in Vianen gemaakt en in een kist naar de desbetreffende plek getransporteerd. Een team van twee monteurs is voldoende om de badkamer in een werkdag op te tuigen.

Het casco van de badkamer bestaat volgens directeur Rob Meyboom uit trespa-achtige wanden met een tegellook en een gegoten of gespoten vloer die gefundeerd is op een staalconstructie. De constructie heeft zodanige stelmogelijkheden dat de badkamer in elke woning past. Immers, in bestaande woningen kunnen vloeren en wanden enigszins uit het lood staan.

Geheim

Faay Prefabproducts start begin november met het eerste renovatieproject, dat nog geheim moet blijven. De leverancier maakt de prefab badkamers alleen in serie, omdat de grote investering in de nieuwe productielijn zich moet terugverdienen. “We hebben het proces ingericht op het zo snel en efficiënt produceren van elementen die ingepakt moeten worden”, licht Meyboom toe. Er wordt een garantie van tien jaar verstrekt.

Naast de ‘renovatielijn’ is er een productielijn voor prefab badkamers voor de nieuwbouw. Dat is een geheel ander proces. De badkamer wordt in zijn geheel aangeleverd op de bouwplaats, gehesen en afgemonteerd. De constructieve wanden bestaan uit beton of polyester waarin het leidingwerk is weggewerkt. “Prefab badkamers voor de nieuwbouw leveren we in een bouwteamverband waarbij we de installatietechniek en constructie van het casco goed op elkaar kunnen afstemmen. Wij controleren enkele keren het engineeringsproces zodat we in de uitvoering niet voor verrassingen komen te staan. Niets is vervelender als de badkamer niet blijkt te passen”, aldus Meyboom.

Reageer op dit artikel