nieuws

Koerswijziging Scheldekwartier

bouwbreed Premium

Met een nieuw plan en met het treffen van voorziening van 12 miljoen euro om de grondexploitatie af te waarderen wil de gemeente Vlissingen het project Scheldekwartier vlottrekken. Samen met ontwikkelaars AM, Proper-Stok en Volker Wessels Vastgoed en woningcorporaties l’escaut, Woongoed en Woonburg heeft de gemeente een ontwikkelingsvisie gemaakt die duidelijk maakt hoe de nieuwe […]

Met een nieuw plan en met het treffen van voorziening van 12 miljoen euro om de grondexploitatie af te waarderen wil de gemeente Vlissingen het project Scheldekwartier vlottrekken.

Samen met ontwikkelaars AM, Proper-Stok en Volker Wessels Vastgoed en woningcorporaties l’escaut, Woongoed en Woonburg heeft de gemeente een ontwikkelingsvisie gemaakt die duidelijk maakt hoe de nieuwe stadswijk ondanks de crisis toch verder ontwikkeld kan worden. Zo komen er minder woningen in het Scheldekwartier: meer grondgebonden woningen dan appartementen. Ook is er een duidelijker fasering aangebracht. In de komende vijf jaar wordt het eerste deelplan Bestevaer aan het Dok van Perry afgebouwd. De bouw van de eerste woningen is begin dit jaar gestart. Marktpartijen gaan op korte termijn een zorgcomplex bouwen op de kop van het Dok met 150 tot 200 appartementen, een zorghotel en andere voorzieningen. Uiterlijk in 2029 moet de hele wijk klaar zijn en tussen de 1400 en 1800 woningen tellen.

Reageer op dit artikel