nieuws

Kerkrade ontwikkelt centrum zelf

bouwbreed Premium

De gemeente Kerkrade gaat na het afhaken van ontwikkelaar Metroprop de ontwikkeling van het nieuwe stadscentrum in eigen hand nemen. Daaraan ging een lange geschiedenis vooraf. In 2002 sloot ontwikkelaar 3W een contract met de gemeente voor de bouw van onder meer 86 appartementen, nieuwe winkels en een parkeergarage. De plannen strandden en vervolgens kwam […]

De gemeente Kerkrade gaat na het afhaken van ontwikkelaar Metroprop de ontwikkeling van het nieuwe stadscentrum in eigen hand nemen. Daaraan ging een lange geschiedenis vooraf. In 2002 sloot ontwikkelaar 3W een contract met de gemeente voor de bouw van onder meer 86 appartementen, nieuwe winkels en een parkeergarage. De plannen strandden en vervolgens kwam Metroprop in beeld. Die presenteert in 2007 een centrum dat de sfeer van het Italiaanse stadje Luca moet ademen, met veel kleur, nog meer winkels en een chique hotel. De crisis haalde een streep door de euforie. Kerkrade zag machteloos toe.

Nu het contract met Metroprop afgelopen dinsdag ontbonden is, heeft Kerkrade de handen vrij en besloot de regie zelf ter hand te nemen. Een nieuw, afgeslankt plan moet binnen enkele maanden worden uitgedokterd.

Reageer op dit artikel