nieuws

Jordaanpanden in Arnhem

bouwbreed

Eigenlijk zou het dinsdag gebeuren, maar toen waaide het te hard. Een paar dagen later liet het weer het wel toe, en kon Nossent Bouw de dakconstructie op de historische Jordaanpanden die worden herbouwd in het Arnhemse Openluchtmuseum hijsen. Maar toen bleek de kraan te weinig capaciteit te hebben. Na het regelen van een zwaardere […]

Eigenlijk zou het dinsdag gebeuren, maar toen waaide het te hard. Een paar dagen later liet het weer het wel toe, en kon Nossent Bouw de dakconstructie op de historische Jordaanpanden die worden herbouwd in het Arnhemse Openluchtmuseum hijsen. Maar toen bleek de kraan te weinig capaciteit te hebben. Na het regelen van een zwaardere kraan zijn de panden in een middag voorzien van een dak.

De panden, uit de vroege achttiende eeuw, stonden oorspronkelijk in de Amsterdamse Westerstraat.

Foto: APA/Frans Ypma; tekst APA

Reageer op dit artikel