nieuws

Investeerder VS aast op Koop Groep

bouwbreed

Koop Holding is dicht bij een overeenstemming met de Amerikaanse investeerder Maverick Wind over de overname van een groot deel van de aandelen van Koop Holding.

Koop Holding bevestigt dat het “bezig is met verschillende partijen”, waaronder Habau. Het Groningse bedrijf wil verder geen commentaar geven.

Het opduiken van een nieuwe investeerder maakt duidelijk dat de in mei van dit jaar door Koop gemelde overname van pijpleidingenbedrijf Nacap door Habau is afgeketst danwel flinke vertraging heeft opgelopen. Dagblad van het Noordenmeldt op basis van bronnen dat de due diligence(het boekenonderzoek) Habau aan het schrikken heeft gebracht.

Of Maverick Wind belangstelling heeft in Nacap of in KHE Energy, Koops windmolenbedrijf, of wellicht in alle bedrijfsonderdelen, is onduidelijk. Koop bezit behalve Nacap en KHE Energy ook bouwbedrijf Geveke.

De Amerikaanse investeerder is net als Koop actief in de duurzame energiemarkt en levert ook diensten aan de olie- en gasindustrie.

De verkoop van Nacap was eerder dit jaar nodig om Koop uit de liquiditeitsproblemen te halen. Het bedrijf staat voor honderden miljoenen in het krijt bij een bankenconsortium. Bij de eerder dit jaar failliet gegane dochter Nacap Benelux had Koop schuld van ruim 80 miljoen euro.

Reageer op dit artikel