nieuws

Integriteit VVD-senator onder vuur

bouwbreed Premium

VVD-senator en Limburgs Statenlid Jos van Rey ligt onder vuur. Hij zou als wethouder in Roermond te nauwe banden onderhouden met projectontwikkelaar Piet van Pol.

Oppositiepartijen eisen een onafhankelijk onderzoek naar de integriteit van de bestuurder. Van Rey bezit privé en via een bv negentien vastgoedobjecten in Roermond. Zo heeft hij onder meer mede-eigenaar van een winkelcentrum en zeven andere winkels in de Limburgse stad. Dat terwijl de gemeente een gedragscode kent die bestuurders verbiedt mee te beslissen over zaken waarmee het belang van familie, vrienden en zakelijke partners gemoeid is. Wethouder Van Rey heeft Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting in zijn portefeuille.

Het college van Burgemeester en Wethouders meldt in een schriftelijke reactie dat bovenstaande beweringen “kant noch wal” raken. Roermond heeft een ondernemend stadsbestuur waarbinnen wethouder Van Rey zich zeer bewust is van zijn positie.” De wethouder maakt volgens het college “minutieus” melding van “zakelijke en persoonlijke relaties”.

Reageer op dit artikel