nieuws

Infrabedrijven van Ooms in handen van Strukton

bouwbreed Premium

Ooms Avenhorn verkoopt zijn infra-activiteiten aan Strukton. De West-Friese aannemer gaat in Nederland verder als woningbouwer en projectontwikkelaar.

De principeoverkomst tussen beide partijen betreft de holding Ooms Nederland, waaronder de divisies infra, toelevering en adviezen (Unihorn) ressorteren. Ook wordt een deel van de buitenlandse activiteiten overgeheveld. De transactie betekent een nieuwe werkgever voor 350 medewerkers. De verkochte activiteiten vertegenwoordigen een omzet van 116 miljoen euro.

“De hele inframarkt is veranderd”, constateert directeur Piet-Jan Ooms van de Ooms Avenhorn Groep. “In de infra moet, vanwege de opkomst van de geïntegreerde projecten, alles groter, groter, nog groter. Wij hadden de ambitie ons stevig te ontwikkelen op de terreinen beton en viaducten. Als je dat – ook door de crisis – niet zelfstandig kunt bewerkstelligen, moet je aansluiting zoeken. Linksom of rechtsom, we moesten in de infra naar een grotere schaal toe.”

De overname van de infratak past uitstekend in Struktons strategie om te komen tot een verbreding en verlenging van de keten. Het innovatieve vermogen van Ooms slaat aan en is ook reden om de naam in de toekomst te handhaven.

Directeur Jos Hegeman van Strukton Civiel: “We hebben goede uitvalsbases in het noorden, oosten en zuiden van het land. Dankzij Ooms krijgen we een betere landelijke dekking.”

Gezond

Piet-Jan Ooms ziet een gezonde toekomst voor de divisies bouw- en ontwikkeling van zijn bedrijf. Met een groep van zestig medewerkers wordt 15 tot 20 miljoen euro uit de markt gehaald. “Bij de woningbouw ziet je een omgekeerde ontwikkeling als bij de infra. De tijd van de grote projecten is voorbij. Steeds kleinschaliger wordt het werk. Wij willen woningen en projecten aanbieden tegen een acceptabele prijs. We hebben daartoe nieuwe ontwikkelingen op de plank liggen. Bijvoorbeeld echte starterswoningen, die van één salaris zijn te betalen. In de kop van Noord-Holland betekent dat woningen inclusief grond voor 115.000 euro.”

De vanuit Nederland geregisseerde internationale activiteiten van Ooms gaan mee naar Strukton. De vijf buitenlandse bitumenbedrijven blijven produceren onder de vlag van de Ooms Avenhorn Groep. De vestigingen zijn te vinden in India (drie), Bulgarije en Jordanië.

Reageer op dit artikel