nieuws

Imtech zet groei orderboek door

bouwbreed Premium

Imtech heeft dit jaar de orderportefeuille verder zien toenemen dankzij veertien overnames én de toenemende vraag naar technologie.

Dat heeft de technisch dienstverlener gisteren bekendgemaakt in een tussentijds handelsbericht over het derde kwartaal.

Concrete winst- en omzetcijfers gaf Imtech niet af. Wel liet de onderneming weten dat op basis van de gang van zaken tot dusver dit jaar een verdere toename van het bedrijfsresultaat wordt verwacht. Daarmee handhaaft het concern zijn eerder uitgesproken prognose.

Ook gaat Imtech er nog altijd vanuit dat in 2015 een omzet van 8 miljard euro en een operationele winst van tussen de 6 en 7 procent in de boeken kan worden geschreven.

“Met het bereiken van deze langetermijngroeidoelstelling ligt Imtech goed op koers”, aldus topman René van der Bruggen. “Naast de gedane acquisities hebben we goede voortgang tot stand gebracht op de Europese energiemarkt, zijn bestaande posities versterkt en stappen gezet op weg naar de verdere internationalisering van de activiteiten.”

Van der Bruggen toonde zich tevreden met de groei van de orderportefeuille, zeker nu “de marktomstandigheden door economische vertraging en financiële onzekerheid rondom de euro en de positie van banken niet optimaal zijn.”

Overnames

Dat hetorderboek dikker en dikker wordt, komt volgens de bestuursvoorzitter vooral doordat “de vraag naar technologie, in het bijzonder energie-efficiëntie en andere duurzame oplossingen, over een breed front blijft groeien.” Daarnaast houdt de toename verband met de veertien overnames die Imtech dit jaar al deed – en waarmee op jaarbasis 430 miljoen euro aan omzet werd binnengehaald.

Met name in Duitsland, Polen en Hongarije boekt Imtech goede vooruitgang. In Nederland en België ondervindt het bedrijf daarentegen de negatieve gevolgen van dalende overheidsinvesteringen en toenemende concurrentie in de gebouwenmarkt. Energieprojecten en groei van datacenters zorgden voor een zekere mate van compensatie, maar konden niet voorkomen dat de orderportefeuille in de Benelux terugliep.

Reageer op dit artikel