nieuws

Handel denkt weerbaar te zijn tegenover crisis

bouwbreed Premium

De overgrote meerderheid van de handelaren in bouwmaterialen denkt de crisis te hebben doorstaan. Slechts 5 procent van de bedrijven maakt zich zorgen over het voortbestaan.

Brancheorganisatie Hibin oordeelt in zijn conjunctuurmeting dat de aangesloten bedrijven zich goed hebben gewapend tegen de lastige marktomstandigheden. Afgelopen jaren is duidelijk scherper gekeken naar inkoop, loonkosten en debiteuren. Volgens onderzoek uitgevoerd door bureau UPS laat het herstel van de bouwsector op zich wachten tot minstens begin 2013.

Anderhalf jaar geleden klaagden nog zeven van de tien handelaren. Bij de jaarwisseling was het aandeel van de mopperaars geslonken tot 16 procent. Een groep van 6 procent geeft zelfs aan dat de omstandigheden voor hun bedrijven momenteel prima zijn.

De daling van het aantal medewerkers in de sector kwam dit voorjaar tot stilstand. Gemiddeld stootten de bedrijven in de crisisjaren 13 procent van hun personeel af. Hibin vertegenwoordigt 90 procent van de omzet in de handel in bouwmaterialen.

Reageer op dit artikel