nieuws

Grote opdracht voor Imtech in Canada

bouwbreed Premium

Technisch dienstverlener Imtech heeft in Canada een contract afgesloten voor het elektrotechnisch installatiewerk binnen een grote scheepsbouwopdracht van de Canadese regering. Het gaat om naar verwachting acht schepen, waarmee een investering is gemoeid van 8 miljard euro. Imtech werkt daaraan mee als technologiepartner van Seaspan Vancouver Shipyards. Op het programma staan onder meer twee grote […]

Technisch dienstverlener Imtech heeft in Canada een contract afgesloten voor het elektrotechnisch installatiewerk binnen een grote scheepsbouwopdracht van de Canadese regering. Het gaat om naar verwachting acht schepen, waarmee een investering is gemoeid van 8 miljard euro. Imtech werkt daaraan mee als technologiepartner van Seaspan Vancouver Shipyards.

Op het programma staan onder meer twee grote bevoorradingsschepen (lengte 175 meter) voor de Canadese marine en een optie op een derde exemplaar.

Verder komen er een schip voor oceanografisch onderzoek en drie onderzoeksschepen voor wetenschappelijk onderzoek naar de visstand en de ontwikkeling van ecosystemen aan de kust.

Tenslotte omvat het programma nog een zware 140 meter lange ijsbreker, bedoeld voor beschermingtaken in het Noordpoolgebied.

Reageer op dit artikel