nieuws

‘Gemeenten doen te weinig aan milieu’

bouwbreed

-Gemeenten laten het milieu links liggen. Ze zijn niet of nauwelijks in staat een eigen milieubeleid te ontwikkelen. Dat blijkt uit onderzoek van planoloog Christian Zuidema, die binnenkort promoveert aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zuidema bestudeerde milieurapportages en sprak met ambtenaren van tientallen gemeenten en steden in heel Europa. “Veel gemeenten vinden hebben economische belangen en […]

-Gemeenten laten het milieu links liggen. Ze zijn niet of nauwelijks in staat een eigen milieubeleid te ontwikkelen. Dat blijkt uit onderzoek van planoloog Christian Zuidema, die binnenkort promoveert aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Zuidema bestudeerde milieurapportages en sprak met ambtenaren van tientallen gemeenten en steden in heel Europa. “Veel gemeenten vinden hebben economische belangen en die wegen vaak zwaarder dan het milieubelang”, bemerkte Zuidema. “Als ze met soepele regels ergens 50 woningen meer kunnen bouwen, zullen ze dat vaak niet nalaten.”

Reageer op dit artikel