nieuws

Gemeente stapt in recyclen bestrating

bouwbreed Premium

De gemeente Purmerend gaat betonstraatstenen en -tegels gebruiken met een hoog gehalte aan betonpuingranulaat. Volgens leverancier Struyk Verwo is dat nog niet op zo’n grote schaal voorgekomen. Purmerend heeft hiertoe een vierjarig contract gesloten met Struyk Verwo Infra. Het eerste project betreft 260.000 vierkante meter bestrating boven een te vernieuwen riool. Bij de productie van […]

De gemeente Purmerend gaat betonstraatstenen en -tegels gebruiken met een hoog gehalte aan betonpuingranulaat. Volgens leverancier Struyk Verwo is dat nog niet op zo’n grote schaal voorgekomen. Purmerend heeft hiertoe een vierjarig contract gesloten met Struyk Verwo Infra. Het eerste project betreft 260.000 vierkante meter bestrating boven een te vernieuwen riool. Bij de productie van nieuwe straatstenen en tegels kan 95 procent van het toeslagmateriaal vervangen worden.

> pagina 3: ‘Hoeveel gerecycled beton wilt u in uw bestrating?’

Reageer op dit artikel