nieuws

Erkenningsregeling blijft van kracht

bouwbreed Premium

Erkenningsregeling blijft van kracht

Fundeon onderzoekt de mogelijkheden leerbedrijven te helpen die door de gewijzigde erkenningsregeling in problemen komen. De regeling blijft niettemin ongewijzigd.

Dat maakte Fundeon-voorzitter Henk Bol donderdag bekend tijdens de relatiedag van het kenniscentrum. Bol wil maatwerkoplossingen als bedrijven in de knel komen door de nieuwe regeling. Centraal daarbij staan situaties waarin het moeilijk of onmogelijk is te voldoen aan de eis dat er altijd een leermeester in de buurt van de leerling moet zijn.

Dergelijke gevallen worden beschreven en op basis daarvan wordt naar oplossingen gezocht. “Tevens wil Fundeon de mogelijkheid bieden om begeleidend vakmannen via een verkorte cursus het leermeestercertificaat te verstrekken”, zo staat in een toelichting. Voordat de maatregelen worden ingevoerd, wordt overlegd met de betrokkenen.

Lees meer over het leermeesterschap op de site van Fundeon

Reageer op dit artikel