nieuws

Enschede onderzoekt rol bij instorten stadion

bouwbreed Premium

De gemeente Enschede laat onderzoek doen naar haar rol bij de instorting van het dak van stadion De Grolsch Veste. Het onderzoek zal zich vooral richten op de afgegeven bouwvergunningen. Vraag is of bij de afgifte en controle landelijk aanvaarde richtlijnen zijn gevolgd. B en W laat weten dat ze geen signalen heeft gekregen dat […]

De gemeente Enschede laat onderzoek doen naar haar rol bij de instorting van het dak van stadion De Grolsch Veste. Het onderzoek zal zich vooral richten op de afgegeven bouwvergunningen.

Vraag is of bij de afgifte en controle landelijk aanvaarde richtlijnen zijn gevolgd. B en W laat weten dat ze geen signalen heeft gekregen dat er grote fouten zijn gemaakt. Het onderzoek is volgens de gemeente puur bedoeld om “goed inzicht te krijgen in het eigen functioneren”. Het rapport moet in december klaar zijn. Mocht uit het onderzoek blijken dat de gemeente fouten heeft gemaakt, dan volgt er een uitgebreid vervolgonderzoek, belooft het college.

Wie verantwoordelijk is voor het instorten van een deel van het dak van het voetbalstadion, moet nog worden onderzocht. Volgens de gemeente was met de bouwvergunning in ieder geval niets mis.

Reageer op dit artikel