nieuws

Conus voor zichtbeton van Molenaar Betonindustrie

bouwbreed Premium

Molenaar Betonindustrie heeft een betonconus ontwikkeld voor zichtbeton. Het is de MoPlus Center Konus, een doorontwikkeling van een bestaande conus voor de ruwbouw. Volgens vertegenwoordiger Henk Cové van Molenaar Betonindustrie kan de conus niet lekken door de vorm van de in de conus opgenomen schroefhuls voor de centerpen. De conus wordt vervaardigd van eenzelfde beton […]

Molenaar Betonindustrie heeft een betonconus ontwikkeld voor zichtbeton. Het is de MoPlus Center Konus, een doorontwikkeling van een bestaande conus voor de ruwbouw. Volgens vertegenwoordiger Henk Cové van Molenaar Betonindustrie kan de conus niet lekken door de vorm van de in de conus opgenomen schroefhuls voor de centerpen. De conus wordt vervaardigd van eenzelfde beton als de constructie, waardoor de kleur nagenoeg niet verschilt van het gestorte beton. Maar de conus kan ook in een afwijkende kleur worden gemaakt, zodat hij juist opvalt in de schoonbetonnen wand.

Het ronde centergat in de conus kan worden afgedicht met een bijgeleverde kleine conus, gelijmd met Movast cementlijm. Molenaar Betonindustrie showde de MoPlus Center Konus op de Betonvakdagen in Gorinchem.

Reageer op dit artikel