nieuws

Bouwmagnaat kandidaat Centraal Comité China

bouwbreed Premium

Bouwondernemer Liang Wengen, met een geschat vermogen van omgerekend 6,9 miljard euro de rijkste man van China, is kandidaat voor een zetel tijdens het partijcongres van volgende maand. De zakentycoon zou daarmee de eerste private ondernemer zijn die toetreedt tot het Centraal Comité. Het Centraal Comité is het machtigste orgaan binnen de Chinese communistische partij. […]

Bouwondernemer Liang Wengen, met een geschat vermogen van omgerekend 6,9 miljard euro de rijkste man van China, is kandidaat voor een zetel tijdens het partijcongres van volgende maand. De zakentycoon zou daarmee de eerste private ondernemer zijn die toetreedt tot het Centraal Comité.

Het Centraal Comité is het machtigste orgaan binnen de Chinese communistische partij. In eerste instantie krijgt Liang waarschijnlijk de status van waarnemend lid, zonder stemrecht. Hij kan promotie maken als een van de circa 300 volwaardige leden met pensioen gaat of overlijdt.

Reageer op dit artikel