nieuws

Betonstort op grote diepte voor Markthal

bouwbreed Premium

Betonstort op grote diepte voor Markthal

De bouw van de Markthal Rotterdam gaat een nieuwe fase in. Zo’n 13.500 kubieke meter beton zal de komende drie dagen worden gestort op een diepte van 15 meter onder water.

Het wordt de bodem van de ondergrondse parkeergarage. Het beton wordt gestort op de bodem van de grote waterpoel bij de bouwput. Dit water dient om de druk op de wanden en de bodem van de bouwput zoveel mogelijk te spreiden.Volgens projectontwikkelaar ProVast wordt het een behoorlijk logistieke operatie. De stort moet onafgebroken plaatsvinden om gedurende het uitharden geen naden te creëren. De vloer moet namelijk één geheel worden om sterk genoeg te zijn om de garage en de hal te dragen.

Projectleider Hans de Jong van Provast over het betonstorten Markthal by rtvrijnmond

Reageer op dit artikel