nieuws

Beton voor De Efteling getest op waterdichtheid

bouwbreed Premium

De kelders voor de nieuwe watershow ‘Aquanara’ in De Efteling moesten waterdicht zijn. Leverancier Bestcon uit Best liet zijn beton daarom testen. De gemiddelde vloeistofindringing bleek 5 millimeter te zijn. Dat is veel beter dan voorgeschreven. Heijmans Woningbouw Zuid bouwt de nieuwe waterattractie. Bestcon heeft in opdracht van Heijmans waterdichte betonnen putten en luidsprekerzuilen geleverd. […]

De kelders voor de nieuwe watershow ‘Aquanara’ in De Efteling moesten waterdicht zijn. Leverancier Bestcon uit Best liet zijn beton daarom testen. De gemiddelde vloeistofindringing bleek 5 millimeter te zijn. Dat is veel beter dan voorgeschreven. Heijmans Woningbouw Zuid bouwt de nieuwe waterattractie. Bestcon heeft in opdracht van Heijmans waterdichte betonnen putten en luidsprekerzuilen geleverd. Het duurt nog tot 31 mei voordat de watershow in gebruik wordt genomen. Volgens het attractiepark wordt het een enorm spektakel van water, licht en vuur. De Efteling heeft de attractie ontwikkeld in samenwerking met het bedrijf Water Entertainment Technologies (WET) uit de Verenigde Staten. “Geen enkel park in de wereld heeft een permanente watershow van dit kaliber”, stelt De Efteling. De constructie is van adviesbureau Tebodin, maar de prefab elementen zijn berekend door constructiebureau A.F.M. Verbossen uit ‘s-Hertogenbosch.

Reageer op dit artikel