nieuws

BAM Nuttall loopt klus mis van 350 miljoen euro

bouwbreed

De aanbesteder, de Schotse transportautoriteit Transport Scotland, heeft de tender ingetrokken nadat twee consortia met Britse aannemers als Carillion en Sir Robert McAlpine zich hadden teruggetrokken. Transport Scotland is al geruime tijd bezig met het selecteren van kandidaten voor de aanleg van een spoorlijn van 48 kilometer van de Schotse hoofdstad Edinburgh naar Tweedbank. Met […]

De aanbesteder, de Schotse transportautoriteit Transport Scotland, heeft de tender ingetrokken nadat twee consortia met Britse aannemers als Carillion en Sir Robert McAlpine zich hadden teruggetrokken.

Transport Scotland is al geruime tijd bezig met het selecteren van kandidaten voor de aanleg van een spoorlijn van 48 kilometer van de Schotse hoofdstad Edinburgh naar Tweedbank. Met die lijn krijgt een deel van Schotland voor het eerst in 40 jaar weer een spoorwegverbinding. Tijdens het tenderproces gaf de ene na de andere kandidaat er echter de brui aan waarna uiteindelijk alleen BAM Nuttall in de race bleef. De transportdienst vindt het onderhandelen met één kandidaat echter geen aanvaardbare optie. Het project zal nu, in een later stadium, worden aanbesteed door de nationale railinfrastructuurbeheerder Network Rail, die werkt met een uitgebreidere shortlist aan kandidaten. De Schotse minister voor transport Keith Brown: “Ondanks eerder enthousiasme bij de bieders is het teleurstellend dat consortia zich vanwege hun eigen commerciële overwegingen hebben teruggetrokken.”

Reageer op dit artikel