nieuws

Balfour Beatty met Tata op de Indiaase markt

bouwbreed Premium

Balfour Beatty, het grootste bouwbedrijf van Groot-Brittannië, heeft een samenwerking gesloten met de bouw en civieltechnische tak van de Tata-groep Tata Projects. Beide bedrijven willen samen inspelen op zich voordoende kansen op de Indiase markt en in Afrika. De gezamenlijke onderneming richt zich in eerste instantie vooral op energie-opwekking en transmissie, spoorwegen, mijnbouw en drink- […]

Balfour Beatty, het grootste bouwbedrijf van Groot-Brittannië, heeft een samenwerking gesloten met de bouw en civieltechnische tak van de Tata-groep Tata Projects.

Beide bedrijven willen samen inspelen op zich voordoende kansen op de Indiase markt en in Afrika. De gezamenlijke onderneming richt zich in eerste instantie vooral op energie-opwekking en transmissie, spoorwegen, mijnbouw en drink- en afvalwaterprojecten.

Topman Ian Tyler van Balfour Beatty: ‘‘Deze overeenkomst met Tata, één van de grootste en meest gerespecteerde ondernemingen in India, biedt Balfour Beatty een interessante strategische kans om een substantiële business op te bouwen in India en Afrika, markten met een groot potentieel.’’

De samenwerking volgt op een eerdere aankondiging van Carillion, om zich eveneens meer op buitenlandse markten te richten. Carillion zag de Britse omzet in de eerste jaarhelft al met 15 procent terug lopen en richt zich op een verdubbeling van de activiteiten in Canada en het Midden-Oosten.

Reageer op dit artikel