nieuws

Arcadis neemt regie bij bouw van ertscentrum in Maleisië

bouwbreed

Arcadis ontwikkelt samen met Towel een industrieel complex in Maleisië ter waarde van 1,4 miljard dollar, bijna 1 miljard euro.

Opdrachtgever is het Braziliaanse mijnbouwconglomeraat Vale dat in het westen van Maleisië in Teluk Rubiah, een district in de stad Lumut, een regionaal distributiecentrum voor ijzererts wil realiseren. Het logistieke centrum wordt geïntegreerd in een haventerminal. Ertscentrum en terminal worden verbonden door een 2 kilometer lange brug.

De taak aan Arcadis en Towel, die samenwerken in een joint venture, is om voor 44 miljoen dollar managementdiensten te verlenen. Arcadis verzet driekwart van het werk. Op het hoogtepunt van de bouw zullen Arcadis en Towel 140 mensen op de bouw aan het werk hebben.

Eerder werkten beide bedrijven op soortgelijke wijze samen bij de ontwikkeling van een industrieel complex in Oman. Ook toen was Vale opdrachtgever. Het team dat in Maleisië aan de slag gaat, wordt gerekruteerd in nauwe samenwerking met Arcadis’ Braziliaanse dochterbedrijf Logos. Het contract van de joint venture heeft een looptijd van 24 maanden. Het complex moet binnen drie jaar operationeel zijn.

Reageer op dit artikel