nieuws

Crisis brengt Betonson en Spaansen Bouwsys­temen samen

bouwbreed

Spaansen Bouwsys­temen en Betonson gaan samenwerken. Gedwongen door de crisis. Dat zegt directeur Haiko Wouters van Spaansen Bouwsystemen.

Spaansen heeft te lijden onder de economisch mindere tijden. Door de crisis is een “substantiële overcapaciteit” voor geprefabriceerde betonnen vloersystemen ontstaan. “De vraag is afgenomen. Dat heeft vooral te maken met de recessie in de woningbouw en de bouw als geheel”, aldus Wouters. Het bedrijf verwacht dat de vraag naar de vloersystemen de komende jaren niet meer op het oude volume zal komen.

De fabrikant uit Winkel heeft besloten zijn nieuwe fabriek in Harlingen de komende jaren volledig te benutten voor de productie van wandelementen voor de woningbouw en lichte utiliteitsbouw. “Daar is een grote vraag naar”, stelt Wouters. “Aannemers worden door de crisis gedwongen sneller te werken met minder personeel op de bouwplaats.” Naast verkoop van complete betoncasco’s blijft Spaansen vloerelementen leveren. De vloeren die het bedrijf levert zijn afkomstig van Betonson. De vloerenfabriek in Harlingen wordt later dit jaar gesloten. “We gaan ervan uit dat we het zonder ontslagen kunnen afhandelen”, aldus Wouters.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels