nieuws

‘Woonvisie helpt nieuwbouw onvoldoende’

bouwbreed

‘Woonvisie helpt nieuwbouw onvoldoende’

De maatregelen in de Woonvisie hebben onvoldoende impact om de bouwproductie op de korte termijn enigszins op peil te houden. Dat schrijven Bouwend Nederland, Neprom en de NVB in een brandbrief aan minister Donner.

 De Woonvisie kan in een aantal gevallen zelfs negatieve bijeffecten hebben, aldus de brancheverenigingen. Ze vinden dat het tijdelijk lagere tarief van de overdrachtsbelasting ook voor de levering van woningbouwgrond moet gelden. Verder maken ze zich hard voor een startersregeling en soepelere hypotheekvoorwaarden voor mensen met een energiezuinige woning. In de laatste alinea van de brief schrijven de verenigingen het te betreuren dat ze drie jaar na het uitbreken van de crisis nog steeds bij de overheid moeten aankloppen om maatregelen te treffen.

Reageer op dit artikel