nieuws

Woningvoorraad Gelderland neemt toe

bouwbreed

De woningvoorraad in Gelderland neemt dit jaar met ongeveer 8000 woningen toe. Dat is 2500 meer dan vorig jaar. Daarmee ligt de woningbouw in Gelderland op schema, concludeert het college van Gedeputeerde Staten (GS) in zijn monitoringsrapportage Wonen in Gelderland. Tot 2020 moeten er jaarlijks 6900 woningen bijkomen. Toch is er reden tot zorg. De […]

De woningvoorraad in Gelderland neemt dit jaar met ongeveer 8000 woningen toe. Dat is 2500 meer dan vorig jaar. Daarmee ligt de woningbouw in Gelderland op schema, concludeert het college van Gedeputeerde Staten (GS) in zijn monitoringsrapportage Wonen in Gelderland. Tot 2020 moeten er jaarlijks 6900 woningen bijkomen.

Toch is er reden tot zorg. De bouwvoorraad in de provincie stijgt de laatste jaren flink. “Vanaf 2006 worden ieder jaar 2000 tot 2500 meer bouwvergunningen afgegeven dan dat er woningen gebouwd worden”, aldus de rapportage. Dit leidt volgens de provincie echter niet tot een overschot aan bouwvergunningen die nooit meer tot bouw leiden.

De groei van de woningvoorraad zal de komende jaren afnemen. “Toch moet de bouw niet stilvallen, omdat dan onevenredige prijsverhogingen, verlies van expertise en arbeidspotentieel ons deel zal zijn.” Hoe de provincie het stilvallen van de bouw gaat voorkomen is nog niet duidelijk.

Reageer op dit artikel