nieuws

Woning te water

bouwbreed Premium

Woning te water
UTRECHT - In de Leidsche Rijnse wijk Terweide zijn in het holst van de nacht, zes door ABC Arkenbouw gebouwde waterwoningen in het water getild. De door Sipma Architecten ontworpen en in Urk gebouwde woningen zijn vanaf een kade op bedrijventerrein LageWeide op transport gegaan en met een 400 ton kraan in het water gezet. Om het transport voor de twee verdiepingen hoge en 12,5 meter lange huizen mogelijk te maken, moesten op enkele plaatsen de portalen van de verkeerslichten omhoog getild worden. Het is de tweede keer dat ABC Waterwoningen woonboten in Terwijde te water liet. COPYRIGHT TON BORSBOOM

In de Leidsche Rijnse wijk Terwijde zijn in het holst van de nacht zes door ABC Arkenbouw gebouwde waterwoningen in het water getild.

De door Sipma Architecten ontworpen en in Urk gebouwde woningen zijn vanaf een kade op bedrijventerrein Lage Weide op transport gegaan en met een 400-ton kraan in het water gezet. Om het transport voor de twee verdiepingen hoge en 12,5 meter lange huizen mogelijk te maken, moesten op enkele plaatsen de portalen van de verkeerslichten omhoog getild worden. Het is de tweede keer dat ABC Waterwoningen woonboten in Terwijde te water liet. Foto: Ton Borsboom

Reageer op dit artikel