nieuws

Wereldwijde handel in goederen sterk gedaald

bouwbreed

De wereldwijde handel in goederen, een belangrijke indicator voor de gezondheid van de wereldeconomie, is in het tweede kwartaal scherp gedaald. Dat heeft de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) gisteren bekendgemaakt. De groei van de import van de zeven grootste economieën en de vijf belangrijkste opkomende economieën vertraagde tot 1,1 procent in het […]

De wereldwijde handel in goederen, een belangrijke indicator voor de gezondheid van de wereldeconomie, is in het tweede kwartaal scherp gedaald. Dat heeft de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) gisteren bekendgemaakt. De groei van de import van de zeven grootste economieën en de vijf belangrijkste opkomende economieën vertraagde tot 1,1 procent in het afgelopen kwartaal. In het eerste kwartaal bedroeg de groei nog 10,1 procent. De groei van de export nam af van 7,7 procent in het eerste kwartaal tot 1,9 procent.

Reageer op dit artikel