nieuws

Warmtestation Harnaschpolder verwarmt wijk

bouwbreed

Warmtestation Harnaschpolder verwarmt wijk

Warmtebedrijf Eneco Delft en het Hoogheemraadschap van Delfland hebben de officiële aftrap gegeven voor de bouw van het warmtestation Harnaschpolder.

Dit station gaat duurzame warmte leveren aan woningen en andere gebouwen in de nieuwbouwwijk Harnaschpolder in Delft. Het warmtestation wordt gebouwd naast de afvalwaterzuiveringsinstallatie (AWZI) Harnaschpolder in Midden-Delfland.

Het belangrijkste warmteproductiemiddel is een warmtepomp, die warmte onttrekt aan het gezuiverde afvalwater van de AWZI. Gebruik van de restwarmte van het afvalwater bespaart fossiele brandstof, wat de CO2-uitstoot beperkt.

Lees het nieuwsbericht op de website van het Hoogheemraadschap van Delfland

Reageer op dit artikel