nieuws

Volvo met 750 pk op kop in vermogensrace

bouwbreed

Volvo met 750 pk op kop in vermogensrace

In de vermogensrace die heerst in truckland, ligt op dit moment Volvo weer aan kop met de nieuwe FH16 met maar liefst 750 pk. Vorig jaar stak Scania het andere Zweedse merk nog de loef af met de introductie van de 730 pk sterke R730, maar Volvo doet daar nu weer een schepje bovenop. De nieuwe extra krachtige FH16 was ook op de Matexpo te zien.

Het nieuwe topmodel van Volvo wordt uitgebracht als jubileum vlaggenschip ter gelegenheid van het vijfentwintig jarig bestaan van de 16 liter motor. De eerste F16 werd in 1987 geïntroduceerd met een voor die tijd revolutionair vermogen van 470 pk. De vermogens zijn sinds die tijd spectaculair gestegen tot het hoogtepunt van dit moment met de nieuwe FH16 750.

Twee Zweden en een Duitser

In het topsegment strijden de beide Zweedse merken tegen elkaar. Het Duitse MAN neemt momenteel een derde positie in met een 680 pk sterke V8 motor. Ook Scania maakt gebruik van een V8 met een maximaal vermogen van 730 pk. Volvo is het enige merk wat het in dit segment doet met een zes cilinder lijnmotor.

Meer info: www.volvotrucks.com/trucks/netherlands-market/nl-nl.

Reageer op dit artikel