nieuws

Vlaanderen met Deme in zee voor blauwe energie

bouwbreed Premium

De Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) neemt een belang van 30 procent in Deme Blue Energy DBE. Zo wil het de ontwikkeling stimuleren van “blauwe energie”. Deze term slaat op energieopwekking met behulp van water. Bijvoorbeeld uit de getijdenbewegingen, golfslag of verschillen in zoutconcentratie tussen zee- en zoetwater. Biomassa van zeewier en algen valt er ook onder. […]

De Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) neemt een belang van 30 procent in Deme Blue Energy DBE. Zo wil het de ontwikkeling stimuleren van “blauwe energie”. Deze term slaat op energieopwekking met behulp van water. Bijvoorbeeld uit de getijdenbewegingen, golfslag of verschillen in zoutconcentratie tussen zee- en zoetwater. Biomassa van zeewier en algen valt er ook onder. PMV is een zelfstandige investeringsmaatschappij onder de vleugels van de Vlaamse overheid. Het doel is innovatieve initiatieven van ondernemers te stimuleren. DBE maakt deel uit van een groep van twintig Europese bedrijven die zich Friends of the Super Grid noemt. PMV mikt met DBEop alternatieve, milieuvriendelijke energieopwekking.

Reageer op dit artikel