nieuws

Verhagen

bouwbreed

Minister Verhagen: Bouwsector is geen topsector De bouw zal niet als topsector worden aangemerkt, zegt minister Verhagen (economische zaken). “Een topsector is een innovatieve sector, die een groot deel van zijn omzet in het buitenland behaald”, aldus de bewindsman. De bouw voldoet niet aan die eis. Gisteren riep Aannemersfederatie Nederland de minister op om van […]

Minister Verhagen: Bouwsector is geen topsector

De bouw zal niet als topsector worden aangemerkt, zegt minister Verhagen (economische zaken). “Een topsector is een innovatieve sector, die een groot deel van zijn omzet in het buitenland behaald”, aldus de bewindsman. De bouw voldoet niet aan die eis.

Gisteren riep Aannemersfederatie Nederland de minister op om van de bouw “geen tweederangs bedrijfstak” te maken. Bouwbedrijven kunnen wel wat steun gebruiken, vindt de branchevereniging. Bijvoorbeeld als het gaat om het levensbestendig wonen.

Verhagen kent de oproep van de federatie niet. “Ik ga ernaar kijken.” De kans dat de bouw in het topsectorenbeleid wordt betrokken is echter klein. “Het geld groeit ons momenteel niet op de rug. We hebben gekozen om bedrijven in negen topsectoren te stimuleren op het gebied van innovatie. Daar blijft het bij.”

De bouw zal op sommige punten wel profiteren van het beleid van het kabinet, benadrukt Verhagen. “De geselecteerde sectoren zullen natuurlijk ook panden nodig hebben. Die moeten ook gebouwd worden.”

> pagina 3: ‘Bouw profiteert wel degelijk mee van topsectorenbeleid’

Reageer op dit artikel