nieuws

Van Oord scoort voor 165 miljoen euro werk Brazilië

bouwbreed

Van Oord spint garen bij het economische succes van Brazilië. Het Nederlandse familiebedrijf heeft twee contracten afgesloten voor baggeractiviteiten in de havenstad Suape in de deelstaat Pernambuco. Bij elkaar zijn ze goed voor 165 miljoen euro. Het ene contract betreft het verdiepen van het toegangskanaal naar de industriehaven van Suape. Het tweede het baggeren van […]

Van Oord spint garen bij het economische succes van Brazilië. Het Nederlandse familiebedrijf heeft twee contracten afgesloten voor baggeractiviteiten in de havenstad Suape in de deelstaat Pernambuco. Bij elkaar zijn ze goed voor 165 miljoen euro. Het ene contract betreft het verdiepen van het toegangskanaal naar de industriehaven van Suape. Het tweede het baggeren van een toegangskanaal en een bassin ten behoeve van een nieuw aan te leggen Promar-scheepswerf.

Voor het havencontract gaat Van Oord 5 miljoen kubieke meter grond baggeren waarvan ongeveer 1 miljoen kubieke meter rots. Dat betekent voor een deel van het werk boren en laten springen. Het kanaal gaat van een diepte van 15 meter naar 20 meter. Dat is nodig om de geplande groei van de haven te realiseren. Voor het scheepswerfproject moet 6 miljoen kubieke meter worden gebaggerd.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels