nieuws

Update: Kamp: overeenstemming over pensioenen

bouwbreed

Update: Kamp: overeenstemming over pensioenen
UTRECHT - In Utrecht beginnen medewerkers van Van Norel Bouwgroep tijdens de bouw aan het UniC schoolgebouw de eerste dag na de winterstop met het uitpompen van de kelder. Smeltwater van de vele sneuw voor de kerst heeft het water doen stijgen, maar nu het water en de grond bevroren is, moeten de pompslang verlengd worden om het water ver van de bouwlocatie weg te voeren omdat de riolering bevroren is de bodem keihard. Omdat het koppelenvan diverse slangen met wat watergemors ging, verwacht men 's middags een kleine onverwachtse ijsbaan op het parkeerterrein. De openbare school voor eigenzinnig HAVO/VWO is in opdracht van Stichting Nuovo ontworpen door Ector Hoogstad Architecten uit Rotterdam en krijgt veel grote en flexibele werkruimten, overlegplekken, studio's voor kunst, drama en audiovisuele producties, en ondermeer een groot laboratorium. Het complex moet na de zomervakantie in gebruik genomen worden.COPYRIGHT TON BORSBOOM

Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) is het dinsdag in een gesprek met werkgevers en vakbeweging eens geworden over het pensioenakkoord. Hij kwam tegemoet aan wensen van de vakbeweging. Zo worden mensen in staat gesteld extra te sparen voor vervroegd pensioen.

  aandag komt de federatieraad van de FNV opnieuw bijeen om over het akkoord te praten, zo liet Kamp weten. Na een lage nachtelijke vergadering kwam de FNV dinsdagochtend vroeg niet tot een gezamenlijk standpunt. De twee grootste bonden, Bondgenoten en Abvakabo, wezen het akkoord af. Kamp heeft er vertrouwen in dat ook deze bonden zich in de afspraken kunnen vinden.

Reageer op dit artikel