nieuws

‘Uitspraak vernietiging vergunning vergezocht’

bouwbreed

De provincie Limburg vindt de vernietiging van de vergunning voor de bouw van een nieuwe waterkrachtcentrale in de Maas bij Borgharen onnodig. Gedeputeerde Noël Lebens van Financiën vindt de uitspraak van de Raad van State vergezocht en niet gebaseerd op studie. Het hoogste bestuursorgaan besliste eerder deze week dat de provincie opnieuw naar de vergunningaanvraag […]

De provincie Limburg vindt de vernietiging van de vergunning voor de bouw van een nieuwe waterkrachtcentrale in de Maas bij Borgharen onnodig. Gedeputeerde Noël Lebens van Financiën vindt de uitspraak van de Raad van State vergezocht en niet gebaseerd op studie. Het hoogste bestuursorgaan besliste eerder deze week dat de provincie opnieuw naar de vergunningaanvraag moet kijken. In de huidige vergunning was niet goed onderzocht wat de gevolgen van de bouw voor de visstand in de Maas zijn.

Wat de uitspraak betekent voor de bouw van de waterkrachtcentrale is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels