nieuws

Tenderned klaar voor landelijk gebruik

bouwbreed

Tenderned klaar voor landelijk gebruik

De eerste fase van Tenderned is klaar voor landelijk gebruik. Dat bevestigt directeur Wouter van Stolwijk van Pianoo – waar Tenderned onder valt – tegenover Cobouw.

De opvolger van de aanbestedingskalender wacht niet op de nieuwe Aanbestedingswet. Afgelopen zomer is uitgebreid getest met een beperkte groep potentiële gebruikers. Half oktober mag het systeem landelijk zijn nut gaan bewijzen. Tenderned heeft geen last gehad van het gedoe rond Diginotar omdat de organisatie met andere beveiligingscetrificaten werkt.

Op dit moment staan er 87 aankondigingen in het systeem. De verwachting is dat dat aantal snel toeneemt. Een extra e-gids loodst de opdrachtgever door het opstellen van publicaties en de eerste informatiebijeenkomsten zijn achter de rug. Wel is het nog altijd onduidelijk hoe het nieuwe systeem zal functioneren naast de bestaande Aanbestedingskalender.

Fasering TenderNed

Reageer op dit artikel