nieuws

‘Tekort goed personeel waterbeheer dreigt’

bouwbreed Premium

Voor het waterbeheer dreigt een groot tekort aan goed geschoold personeel. Overheid, bedrijfsleven en onderwijsinstellingen moeten samen aan de slag om een oplossing te vinden. Dat stelt de Adviescommissie Water in een advies aan staatssecretaris Joop Atsma (Infrastructuur en Milieu). De kwaliteit van de opleidingen sluit volgens de commissie niet goed aan bij de behoefte […]

Voor het waterbeheer dreigt een groot tekort aan goed geschoold personeel. Overheid, bedrijfsleven en onderwijsinstellingen moeten samen aan de slag om een oplossing te vinden. Dat stelt de Adviescommissie Water in een advies aan staatssecretaris Joop Atsma (Infrastructuur en Milieu).

De kwaliteit van de opleidingen sluit volgens de commissie niet goed aan bij de behoefte van werkgevers. “Om Nederland letterlijk boven water te houden en voor het ontwikkelen en exporteren van waterkennis, zijn goed opgeleide vakmensen en kenniswerkers noodzakelijk.”

Reageer op dit artikel