nieuws

Strabag op koers naar omzet van 14 miljard euro

bouwbreed

Strabag SE stevent af op een jaaromzet van 14 miljard euro. De Oostenrijks-Duitse bouwer mikt voor komend jaar op 14,3 miljard euro.

Bestuursvoorzitter Hans Peter Haselsteiner is dik tevreden over de koers van zijn bedrijf. Voor de eerste keer in de geschiedenis van het bedrijf presenteert de onderneming al bij de halfjaarcijfers een positieve bruto winst (ebit) van 16,7 miljoen euro. De winst zal dit jaar ten minste uitkomen op 320 miljoen euro. Voor 2012 rekent Haselsteiner op een bruto winst van 330 miljoen euro.

Strabag slaagde in de eerste helft van het jaar zijn omzet met 18 procent te verhogen tot 5917 miljoen euro. De sprong voorwaarts valt niet louter te verklaren uit de koude start in 2010, toen de strenge winter langdurig talrijke bouwplaatsen lam legde. Ook in het tweede kwartaal realiseerde de aannemer een stevige groei. De omzet nam in het voorjaar – ten opzichte van april-juni 2010 – met 14 procent toe tot 3707 miljoen euro. Het aantal medewerkers steeg bij het vooral in Midden-Europa actieve concern ten opzichte van medio vorig jaar met 6 procent tot 75.325.

Het orderbestand van Strabag daalde met 6 procent tot 14.879 miljoen euro. De afname laat zich voor een groot deel verklaren door het wegvallen van orders uit het door oorlog geteisterde Libië. Een andere factor van belang is het aflopen van grote werken in Polen. In Oostenrijk haalde de bouwer met de Koralmtunnel een belangrijk project binnen. In Roemenië kan het concern aan de slag met de aanleg van diverse wegen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels